Hello there! Welcome to Youjoomla Support Forums

We are Web Development Company specializing in Joomla Templates , Joomla Extensions and WordPress Themes development . You are not able to see some forum threads due to your memberhip level. To unlock all forums and special customer support please take few moments to signup . If you are just searching for free joomla templates , or free joomla extension support simply head to our Free Joomla Support forums and open a new thread. Our moderators will help you as soon as possible. To spead up the response time please take few seconds and go over forum rules

Have fun!

second menu not showing in multilanguage

02-11-2014, 03:59 PM
# 1 (permalink)
ostana
Hello!
I build a website using yougrids template. The was in English and I decided to add French language. Everything shows correctly in English version but when it comes to French version, everything show except the French menu. I do have a module menu for each language.
could anyone tell me how to configure the yougrids template to each menu in multilanguage.

Thanks.

Are you sure your are posting in product assigned forum?: Yes

What is your CMS version?: Joomla 2.5

MySQL Version: 5.x

PHP version: 5.x

Link to installation:

Have you edited any files? If yes tell us which ones.: Yes

Is this personal or client website?: Client
02-12-2014, 10:27 AM
# 2 (permalink)
arefund
Hello ostana.

You need to duplicate template for every language and then set for each menu item needed template.

Thank you.
Kindness costs the least, but is worth the most!
02-18-2014, 09:46 PM
# 3 (permalink)
ostana
Hi arefund!
Thanks for the template and for your advice. I duplicated the template and assign a language and menu to each instance, everything worked except the menu. It shows only the english menu but not the French menu. So decided to try this:
1- install a fresh joomla on another server
2- built a multilanguage site for testing
3- duplicate Joomla Beez3 template, assign a language and menu to each instance.
Result: Everything worked perfectly
4- I installed yougrids assign a language and menu to each instance
Result: Except the menu, everything worked fine. when i clicked the flags it changes the languages but the menu does not change.
5- I installed shape5 vertex template assign a language and menu to each instance.
Result: Everything worked perfectly

CONCLUSION: I think something is wrong with yougrids template in multilanguage mode.
Please if you know a multilanguage site built using yougrids template, post the link so that i can have a look.
Thanks.
02-19-2014, 06:32 AM
# 4 (permalink)
neo
have you assigned new menu to Yougrids ? remember it has built in menu , so you need to switch to new menu
Screenshot by Lightshot

beez, vertex have module positions thus it changes automatically

if you would use menu module position
Screenshot by Lightshot

instead of built in menu it would do same
02-19-2014, 08:01 AM
# 5 (permalink)
neo
Beside menu switch inside template manager I think it is a bug , for time being when assigning template to new lang use Save & Close button instead a save.

I will release a patch for this today , there is YJSG 2.0.0 on the way and this is included. We wont be switching to 1.0.16 since 2.0.0 is scheduled. patch or the "Save & Close " button will do it untill new release
02-19-2014, 01:07 PM
# 8 (permalink)
ostana
Hello Neo!
It works now as expected.
Thank you very much for the help and the templates.
11-26-2014, 06:09 AM
# 10 (permalink)
fearsomefungi
I have put yjsgupdate.php in the yougrids/elements folder.
The problem still persists.
Could anyone give suggestions please?
I am new. Maybe I skipped some steps.
Thread Tools
Display Modes

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Members Login

Username
Password